HR Koers - Harriëtte Keuing-Knol

IK WAS TE LIEF

Voor de echte topsport

 

Marathonschaatsen is keihard. Bikkelen, doodgaan, en niet moeilijk doen over je plek veroveren, jezelf naar voren durven werken. Op de fiets was ik beter, maar ik begon er te laat mee. Desondanks heb ik 16 jaar op hoog niveau gesport en het uiteindelijk gered tot de Marathontalentenploeg van Groningen, wat de opstap was naar de Topdivisie Nederland.

Topsport heeft me gevormd en bepaalt nog altijd mijn manier van denken en leven.

 

Mijn les

Onderschat nooit hoe bepalend de sfeer en motivatie van het team zijn. Dat geldt dus ook voor het bedrijfsleven.

Ik heb geleerd om te blijven monitoren wat er gebeurt in de kleedkamer. Dát bepaalt hoe mensen aan de start komen, of wat ze van elkaar accepteren… en wat niet. De coach bepaalt de strategie, maar als je niet meefietst in het peloton kun je voor rare verrassingen komen te staan.

Een goede HR-adviseur is sparringpartner voor de directie, maar verwoordt ook het gevoel van de medewerkers en ondersteunt het individu zodat ze excelleren als team.  

“Ik ben nooit bang geweest om te vallen. Als 2-jarige noemde ik het bam-bammen als ik wilde schaatsen. Ook als volwassene ben ik zó vaak gevallen. Vallen is niet erg, zolang je maar 1x vaker opstaat.”

MEER AVONTUREN

En er was meer dan schaatsen en fietsen. Ik heb ook in het onderwijs gezeten, projecten in de zorgsector gedaan en ik heb tien jaar lang (on)betaald alle landen rond de Middellandse zee ontdekt als reisleidster.

Ik red mezelf in nieuwe situaties, functioneer in ploegverband of met alleen mijn teammies. Daarvan heb ik geleerd dat dingen uitgesproken mogen en moeten worden. Die rol wil ik dan wel op me nemen, dat schept maar duidelijkheid. Ik weet: in die rol ben ik goud waard en bloed-irritant tegelijk. Maar sinds ik moeder ben, kan ik dat heel charmant. Dat dan weer wel.

Alles met een lieve glimlach, maar ik zeg wél waar het op staat

LEUK OM TE WETEN

 

MOEDER VAN DRIE

Ik ben moeder van drie bengels: Elise van zeven, Daniël van vijf en Jonah van twee. En for the record: een héle goede oppas in de vorm van mijn moeder. Thanks mam! 

GETROUWD MET GERARD

Mijn man die me steunt in alles, zorgt dat ik op tijd afrem en dat ik de kilometers kan blijven maken die ik zo nodig heb.

WOONACHTIG IN TOLBERT

Ik ben geboren en getogen op het boerenerf in Midwolde. Gun ik iedereen, zo’n jeugd! Met mijn eigen gezin woon ik in Tolbert, ook mooi.

LEZING OF PODIUM?

“Gaan voor je eigen goud” is de insteek waarmee ik ook graag ander publiek inspireer.

Voor ex-sporters, personeelsdag of event: geef mij een podium en ik ga aan! Over doelen stellen, wat daarbij komt kijken en waarom je het zou willen; al dat bikkelen en beuken. Uiteraard kan ik toespitsen op de doelgroep, dus bel of mail bij interesse, de datum moet ook maar net passen.  

INTERESSE GEWEKT?

LEES MEER OVER MIJN HR ADVIES OF DE COACHING

ADVIES - COACHING